keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Wincapita paljastui

Ylen A Plus -ohjelman haastattelussa Keskusrikospoliisin rikosylitarkastaja ja tutkinnanjohtaja Leila Melander kertoi juuri Krp:n saamat tiedot Wincapitan rahaliikenteestä.

Klubiin on sijoitettu rahoja yhteensä noin 97 miljoonaa. Rahoista on jäsenille palautettu noin 89 miljoonaa.

Ilmeisesti tähän 89 miljoonaan ei ole laskettu klubin taustahenkilön itselleen jättämiä varoja, joten pyörittäjälle on jäänyt noin 8-9 miljoonaa euroa. Rikosylitarkastajan kommenttien perusteella nämä rahat eivät kokonaisuudessaan tule löytymään Moneybookersin tililtä vaan ilmeisesti summa sisältää Britannian ja Espanjan pankeista tavoitetut noin 6 miljoonaa euroa.

Valuuttakaupan käyminen edellyttäisi, että klubin Moneybookers-tililtä olisi siirretty rahaa välissä myös valuutta-alustalle. Tälle rahalle saatua tuottoa olisi sitten siirretty takaisin Moneybookersiin.

Jos poliisilla on käytössään kaikki Wincapitan tilitiedot, valuuttakauppaa ei niiden perusteella ole lainkaan käyty. Klubin maksamat tuotot ovat perustuneet kokonaan jäsenten tekemiin maksuihin ja sijoituksiin.

Tällöin klubin pyörittäjän itselleen keräämien varojen jääminen poliisin ulottuviin viittaa siihen, että jokin on mennyt loppuvaiheessa vikaan. Toimintaa olisi ehkä ollut tarkoitus vielä jatkaa, koska rahoja ei ole siirretty turvaan.

Poliisin mukaan noin 10 000 jäsentä kyetään todennäköisesti identifioimaan. Toiminnasta vastuullisina pidettävien joukkoa rajataan esitutkinnan kuluessa. Tämän jälkeen epäiltyjä haetaan kuulusteltavaksi ja tehdään mahdollisia pidätyksiä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon 89 ulosmaksettuun miljoonaan sisältyy myös pyramidin huipun saamat rahat, eli ne henkilöt jotka ovat olleet kusetusta rakentamassa. Näitä "henkilöitä" lienee ~10 kappaletta, suurin osa todennäköisesti bulvaaneja tai keksittyjä nimiä. Näiden kautta suurimmat rahat on puhallettu, tuo firman tileille jäänyt 9 miljoonaa on vain pisara meressä.