perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Moven aloitusostos ennen ja nyt

Eräs entinen Movessa mukana ollut, nimimerkki movettaja2, lähetti minulle tämän kirjoituksen, jossa hän vertailee Moven edustajaksi alkavan kampanjatuotepaketin hintoja ennen ja nyt. Tulokset ovat erittäin mielenkiintoisia - niin mielenkiintoisia, että näitä teemoja esittelevät viestit pyydetään poistamaan erään keskustelupalstan keskusteluista.

Vanha kampanjatuotepaketti


MTV3:n 45minuuttia ohjelmassakin näkyi MOVEn oma versio vanhaan kampanjatuotepakettiin sisältyvien tavaroiden arvosta.

Nämä olivat hinnat:
 • MOVE-edustajalaukku+materiaalit 200 €
 • Näytetuotteet 100 €
 • MOVE Magazine ainaistilaus 300 €
 • Maastopyörä 399 €
 • YHTEENSÄ 999 €
Ja tässä nähdään hieman viitettä niistä todellisista arvoista. Näillä hinnoilla osittain samalla omistuspohjalla oleva S2E Oy myy MOVEn vanhaan kampanjatuotepakettiin kuuluneita tuotteita omassa verkkokaupassaan. Minkäköhän takia S2E myy noita halvemmalla? Varsinkin kun S2E on vain MOVEn yhteistyökumppani ja näin luulisi että se myy niitä kalliimmalla.

Hinnat S2E:ssä:
 • MOVE-edustajalaukku+materiaalit 148 €
 • Näytetuotteet 82 €
 • MOVE Magazine ainaistilaus 300 €/5 = 60 €
 • Maastopyörä 399 € tai vähemmän
 • Toimitus 9 €
 • YHTEENSÄ 698 € tai vähemmän
 • Credittejä kertyy ostajalle 190kpl
Move Magazine -tilauksen kohdalla on tämä sivuilla mainittu ero aiempaan:
"Move Magazine -lehden ainaistilaus. (...) Tilaaja saa viisi kappaletta joka numeroa."
Eli siis S2E:n kautta tilattuna lehteä tulee 5kpl joka numeroa. Vanhan kampanjatuotepaketin ostaneet edustajat ovat saaneet vain yhden kappaleen per ilmestynyt numero, jos sitäkään.

Tämä on siis S2E:n kanta kampanjatuotepaketin arvosta. Huomaa vielä että näistä hinnoista maksetaan creditit sekä ylälinjaan organisaatioprovisiota! (1 Cr.=1 €)

999-(698-190)=491 €

Näin ollen kun uusi Franchise-edustaja maksoi kampanjatuotepaketistaan 999 €, maksoi hän S2E Oy:n määrittelemään kampanjatuotepaketin arvoon perustuen 491 € tyhjästä. Melko mielenkiintoista. Vaikka MOVE päättäisikin muuttaa sääntöjä vanhoille edustajille paremmiksi ja rupeaisi toimittamaan kaikille 5 kpl joka numeroa (mitä en oikein usko), ilmaa jäisi silti 251 €.

Kaiken kukkuraksi kun arvioidaan kampanjatuotepaketin arvoa, tulee ottaa huomioon tuotteiden sisäänostohinnat, ei niitä millä S2E tai MOVE niitä itse myy. Kampanjatuotepaketti on ennen toiminut ns. aloitusostona, tai kuten MOVE itse ennen sitä nimitti: edustaja-lisenssinä, mitä ilman ei ole edustajaksi pääsyt.

Uusi kampanjatuotepaketti

Nykyään MOVE ei pakota eikä edes suosittele ostamaan kampanjatuotepakettia. Edustajana toimivaksi Kanta-asiakkaaksi voi siis ryhtyä myös ostamalla jotain muuta josta nousee ylälinjaan 250 organisaatioprovisiopistettä. Tämä on kuitenkin yleensä se kalliimpi vaihtoehto.

Useiden lähteitteni mukaan tämä on uusi Team Infinityn suosittelema kampanjatuotepaketti:
 • Edustajalaukku+materiaalit 148 €
 • Näytetuotteet 82 €
 • MOVE Magazine 300 €
 • Maastopyörä 399 €
 • Tasapaino Jäsenyys 60 €
 • Toimitus 10 €
 • YHTEENSÄ 999.00 €
 • Kertyneet Creditit 200kpl
Ostamalla tämän paketin edustaja saa 5kpl jokaista Magazinen numeroa.

Kouluttajabonukset ennen ja nyt

Nykyään:
Kouluttaja-bonukset: Kouluttaja 1 ja Kouluttaja 2 saa myyntiprovisiona Edustajana toimivan Kanta-asiakkaan ensimmäisen ostoksen Creditit, jos ostos maksetaan 2 viikon kuluessa edustajan "paikanvarauksesta" organisaatioon.

Ennen:
Helper-bonus on 100 € provisio edustajalle joka auttoi kampanjatuotteen myynnissä. Sponsor-bonus on 100 € provisio edustajalle joka myi kampanjatuotteen

Kun vertaa Kouluttaja-bonussääntöä tuohon Helper/Sponsor-bonussääntöön niin huomaa että K-Bonussäännössä on tarkasti määritelty mistä nuo kouluttajabonuksen creditit tulevat. Eli siis Teamin suosittelemasta kampanjatuotepaketista tai muusta edustajana aloittamiseen tarvittavasta ostoksesta jonka uusi Edustajana toimiva Kanta-asiakas ostaa. Esimerkiksi jos uusi Edustajana toimiva Kanta-asiakas ostaa kampanjatuotepaketin ensimmäiseksi ostokseen, saa siitä Kouluttaja 1 100 Cr. (100 €) ja Kouluttaja 2 100 Cr. (100 €). Nuo creditit tulevat siis uusien sääntöjen mukaan kampanjatuotepaketin ostosta.

Näin MOVE itse säännöissään vahvistaa sen että uusi Edustaja maksaa Kouluttajilleen kouluttajabonuksen, jota on kutsuttu myös värväysrahaksi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MLM:n ja pyramidipelin vissi ero:

Lainaus Finlexistä:
"Olennaista näissä toimeenpanotavoissa on, vastaako uusien myyjien värväämisestä saatavaa palkkiota jakelutavalle luonnostaan kuuluva kustannushyöty vai maksavatko sen uudet myyjät. Sellainen maksu voi olla suorassa muodossa osanottaja-, ilmoittautumis- tai liittymismaksu tai vastaava."

http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2005/20050102

Anonyymi kirjoitti...

sain todellakin taas vain yhden kappaleen uutta move magazineä. Lähin mukaan joskus syyskuussa...

Anonyymi kirjoitti...

blogin pääkansalaisjournalistin tietojen mukaan kyseinen Hallituksen esitys uudeksi rahankeräylaiksi tulee voimaan 1.7.2006 eli parahiksi MOVEn mahdollisten syytteiden käsittelyä varten.

Anonyymi kirjoitti...

blogin pääkansalaisjournalistin tietojen mukaan kyseinen Hallituksen esitys uudeksi rahankeräylaiksi tulee voimaan 1.7.2006 eli parahiksi MOVEn mahdollisten syytteiden käsittelyä varten.

Anonyymi kirjoitti...

kukkaan ei kirjota ennää.. on se jännää tuo verkostomarkkinointi, pittää alkaa itelläki.