tiistaina, helmikuuta 14, 2006

Verkostot ja mielenhallinta

Verkostomarkkinointiin oikeastaan erottamattomasti liittyvä mielenhallinta - jota jotkut kutsuvat aivopesuksi, toiset toiminnan oikeanlaiseksi motivoinniksi - on alati tärkeä ja keskeinen aihe, josta on kuitenkin puhuttu yllättävän vähän.

Viime aikoina keskustelupalstoilla on tullut esiin vähän tavallista enemmän kiinnostusta tähän aihepiiriin, erityisesti verkostoista erkaantuneiden puolelta. On haluttu jakaa kokemuksia siitä, millaista verkostossa toimiminen on, ja varsinkin siitä, mitä verkostosta erkaantuvalle ihmiselle tapahtuu - ja mitä mutka verkostoon tekee ihmisen mielenterveydelle.

Irtautuminen verkostosta ei ole helppoa. Ihminen ei vain voi vaihtaa uskomuksiaan vaan muuttaa uskomusjärjestelmäänsä hitaasti, pala palalta. Jokaiselle verkostosta "palautuvalle" täytyy osoittaa ymmärrystä, eikä missään nimessä tule kiirehtiä.

Keskustelupalstalla ilmestyi tänään nimimerkki Berzerken erinomainen kirjoitus verkostomarkkinoinnista ja mielenhallinnasta. Sen pohjatutkimuksena on kulttien tutkimus, joka sopii aihepiirin kuvaamiseen valitettavan hyvin.

Tähän aiheeseen täytyy palata.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kauaksi heitä tämä kirjoitus todellisuudesta. Tiedän kokemuksesta, että on erittäin vaikeaa palata "epäonnistuneena" takaisin normaaliin elämään. Vanhat kaverit ovat kaikonneet omille teilleen ja on aloitettava solmimaan kokonaan uusia suhteita ihmisiin. Mielenhallinta toimii pelottavan hyvin. Ikävää katsoa joidenkin tuttujen vieläkin kärsivän verkoston painostuksen alla. Verkostomarkkinointi ei vain sovellu kaikille. Sillä ei moni rikastu. Laskekaa ihmiset itse. Pyytäkää nähdä luotettavat tositteet sponsorinne tuloista vähintään puolen vuoden ajalta. Kokeilkaa ihmeessä pari kuukautta, mutta lopettakaa ajoissa ennenkuin on liian myöhäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä samanlaista settiä: "Kuin Pavlovin koirat"

Varmasti loistava Arto Halosen dokumenttielokuva mielenhallinnasta. Mukana myös Oriflame!

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000003&conference=4500000000000561&posting=22000000014372393