keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Move Networks Oy / 45 minuuttia

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman reportti Movesta oli koko lailla hyvä. Juttua ei voi syyttää ainakaan puolueellisuudesta, vaan haastateltavien annettiin kertoa oikeastaan koko tarina.

Ohjelmassa esiintyi Move Networks Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hänen mukaansa ”kaikki eivät halua, että kaikki menestyy”. Oikein perinteinen kateuskortti! Haastattelun mukaan Movessa on kysymys kaupankäynnistä, ei laittomasta rahankeräyksestä. Toinen Movessa mukana oleva esiintyjä oli oululainen mies, joka kehui Movea ja sen suosittelumarkkinointia.

Toisaalta haastateltiin Sisäasiainministeriön hallintoneuvos Jouni Laihoa, joka pani alulle Movea koskevan poliisitutkinnan. Ehkä ohjelman paras tokaisu (jonkinlaisena vastauksena aiempiin kommentteihin) oli juuri Laihon: jos ostaa 999 euron paketin, joka sisältää 399 euron hintaisen polkupyörän, kyllä siinä ”johonkin menee 600 euroa”.

Turun poliisista tilannetta kommentoi komisario, tutkinnanjohtaja Kaarle Lönnroth. Hänen mukaansa tutkinnassa on ylittänyt syytä epäillä -kynnys ja juttu menee syyteharkintaan rahankeräysrikoksena ja markkinointirikoksena. Edelleen jutussa paljastui, että Movea epäillään rekisterimerkintärikoksesta juuri sen osakepääomaa koskevan ilmoituksen (virheellisyyden) vuoksi. Selvisipä tämäkin!

Aivan erityistä kiitosta ansaitsee mielestäni ohjelmassa esiintynyt, Movesta eronnut Robert Tuovinen, joka kertoi omasta kokemuksestaan, luvatuista tuloista ja siitä, kuinka hän ymmärsi tulojen lähteen olevan lopulta uusien edustajien värvääminen. Ei voi kuin ihailla hänen rohkeuttaan ja haluaan auttaa toisia ihmisiä kertomalla asiasta rehellisesti.

Edit 2.4.2006: Ohjelma on nyt katsottavissa myös MTV3:n nettitv:ssä. Seuraa tätä linkkiä, valitse valikosta 1.2.2006 lähetetty ohjelma ja sieltä otsikko "Nuorten verkostomarkkinointibisnes nostaa hurmahenkeä".

Ei kommentteja: