torstaina, tammikuuta 22, 2009

Wincapitan uusimmat vaiheet

Wincapitan tapauksesta ei varsinaisesti uutta ole viime kuukausina paljastunut. Pääepäilty ja toiminnan pyörittäjä Hannu Kailajärvi pidätettiin lopulta pienestä ruotsalaismökistä ja luovutettiin Suomeen. Toinen keskeinen puuhamies pidätettiin lentokentällä, kun taas kolmas on yhä kateissa.

Osalle Wincapitaan osallistuneista viime päivien uutisointi on tuonut kuitenkin ratkaisevan tiedon. Poliisin mukaan pääepäilty Kailajärvi on kuulusteluissa tunnustanut, ettei valuuttakauppaa lainkaan käyty. Nettisivuilla esitetty data sisälsi ainoastaan osto- ja myyntisuosituksia, mutta kauppoja ei toteutettu.

Tämä tieto näyttää vieneen viimeisiltäkin mohikaaneilta uskon Wincapitan toimintaan. Iltalehti tietää kertoa osallistuneiden olevan suorastaan raivoissaan.

Uutisten mukaan Wincapitan varoja on tällä hetkellä takavarikossa noin 16 miljoonan euron edestä. Klubiin yhteensä sijoitetuista noin 100 miljoonasta eurosta valtaosa jaettiin takaisin "tuottoina" sijoituksen tehneille. Näin parhaassa tapauksessa moni voi vielä saada omiaan takaisin, mutta edessä on vielä kokonainen sarja monimutkaisia selvityksiä ja oikeudenkäyntejä.

Ei kommentteja: