keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Winclub - suurin huijaus?

MTV3:n uutisten mukaan Winclubia koskeva pyramidipeliepäily on poikimassa rikostutkinnan. Nyt on syytä arvioida sitä, kuinka suuresta jutusta tässä voi olla kysymys.

Valtaosa klubin jäsenistä lienee liittynyt mukaan aikana, jolloin minimipanostus on ollut 3000 euroa - 2000 euroa käyttöoikeusmaksua ja vähintään 1000 euroa sijoituksena. Hyvin suuri osa jäsenistä on kuitenkin todennäköisesti panostanut klubiin tätä enemmän, 4000-5000 euroa.

Winclubia koskevien keskusteluiden suuren aktiivisuuden ja luettuuden vuoksi on syytä arvella, että toiminnassa on mukana huomattava joukko suomalaisia. MTV3:n uutisessaan haastatteleman Petteri Haipolan mukaan Suomessa yksittäiseen verkostopyramidijärjestelmään on tähän asti liittynyt noin hieman alle 10 000 henkilöä.

Toiminnan hieman toisenlaisen luonteen vuoksi Winclubilla voi olla kuitenkin jopa tätä enemmän jäseniä. Jäsenen toiminta edellyttää ainoastaan rahan sijoittamista, ja varsinkin viime aikoina jäsenmäärä on todennäköisesti ollut aivan huomattavassa kasvussa.

Jos esimerkiksi 12 000 ihmistä olisi sijoittanut Winclubiin keskimäärin 4000 euroa, kokonaissumma nousee jo lähes 50 miljoonaan euroon. Mikäli kyseessä on huijaus, se olisi myös Suomen ja Pohjoismaiden historian suurin huijaus - ja samalla suoranainen maailmanluokan huijaus, sillä ainoastaan kymmeniä tai korkeintaan satoja suurempia huijauksia on saatu toimeenpantua sitten Charles Ponzin aikojen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelupalstalta löydetyt kuvakaappaukset WinClubin sivuilta:
http://img225.imageshack.us/img225/2687/club01mv2.gif
http://img507.imageshack.us/img507/6982/club02nl5.gif
http://img146.imageshack.us/img146/1510/club01ml9.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/7797/club02rs0.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/5791/club03oj3.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Lehdistötiedote 27.9.2007
Hyvät vastaanottajat

Viitaten WinClubista julkisuudessa käytyyn keskusteluun toteamme, että on tullut aika avata toimintamme rakennetta yksipuolisen ja väärinkäsityksiin perustuvan uutisoinnin oikaisemiseksi. Toiminnan yksityisyydestä johtuen tiedottamisemme on keskittynyt jäsenkuntamme informoimiseen.
Pahoittelemme julkisen tiedotuksemme vähäisyyttä ja pyrimme kaikin mahdollisin keinoin jatkossa auttamaan sekä viranomaisia että mediaa ymmärtämään klubin toimintaa, koska se on meidän kaikkien edun mukaista. Liikesalaisuuteen vedoten teemme julkistamisessa vähäisiä rajauksia mutta vain medioiden suuntaan.
WinClub on vuonna 2003 perustettu yksityinen sijoittajaklubi, jonka jäsenmäärä maailmanlaajuisesti on tällä hetkellä noin 6 000 luonnollista henkilöä sekä vähäisessä määrin joitakin yrityksiä.
Klubi tarjoaa yksityisille ihmisille ja yrityksille kehittämäänsä valuuttakaupan signaalijärjestelmää FxTrader Signals, joka tuottaa käyttäjälleen reaaliaikaisesti valuuttaparin EUR/USD osto- ja myyntisignaaleja. Jäsenet ja jäsenten hankkimat asiakkaat ostavat FxTrader Signals –järjestelmän käyttöoikeuksia ja voivat järjestelmää hyväksikäyttäen tehdä itsenäisesti valuuttakauppaa valitsemansa valuuttakauppa-alustan kautta.
Uutisoinnissa WinClubia on syytetty pyramidihuijauksesta, jossa markkinointiketjuun aikaisemmin liittyneiden palkkiot maksetaan myöhemmin mukaan lähteneiden liittymismaksuilla. Pyramidihuijaukseen liittyy keskeisesti palkkiojärjestelmä, jossa palkkioita maksetaan useilta tasoilta näin syntyneessä ketjussa tai verkostossa. Huijaus sinällään on petos, jossa ihmisiä johdetaan harhaan pyrkimyksenä saada heidän rahansa ilman aikomustakaan toimittaa heille minkäänlaista vastiketta.
WinClubin liiketoiminta ja ansaintamekanismi perustuu FxTrader Signals-järjestelmän suositteluun ja hyväksikäyttöön valuuttakaupassa. WinClub ei sijoita jäsentensä varoja valuuttakauppaan. Saamastaan myyntitulosta WinClub sijoittaa osan valuuttakauppaan. FxTrader Signals-järjestelmän käyttöoikeuslisenssejä on rajattu määrä ja jäsenet voivat ostaa ja myydä lisenssejä WinClubin sisäisessä lisenssipörssissä. Jäsenet saavat tuloa suosittelupalkkioina, pörssissä myymiensä lisenssien myyntivoittoina ja valuuttakaupan tuottoina, mutta luonnollisesti myös tappiot ovat mahdollisia. Jäsenemme tietävät, että sijoitustoimintaan liittyy aina riski. WinClub ei ole anna minkäänlaisia lupauksia tuotoista.
Lisenssien pörssihinta on ollut parhaimmillaan yli 30-kertainen alkuperäiseen hankintahintaan nähden. Negatiivinen julkisuus on saanut monet jäsenistössä myymään hankkimiaan käyttöoikeuslisenssejä tappiolla ja lisenssien pörssihinta on laskenut.

WinClubissa ei makseta suosittelupalkkioita useilta tasoilta. Suurin osa jäsenistä ei ole suositellut uusia jäseniä, eikä yksikään WinClubin jäsen ole menettänyt rahojaan. Tällä hetkellä emme ota uusia jäseniä, eikä se ole edellytys toimintamme jatkumiselle. Toiminta on täysin laillista ja kiistämme jyrkästi epäilyt pyramidihuijauksesta.
Valuuttapörssi eli The Foreign Exchange eli Forex on markkinapaikka, jossa pankit ja investoijat käyvät kauppaa vaihtaen valuuttaa toiseen valuuttaan eli tehden kauppaa valuuttaparin välillä. Valuuttakauppaa on tehty 1900-luvun alkupuolelta alkaen. 1990-luvulla tapahtunut internetin ja kotitietokoneiden käytön räjähdysmäinen kasvu on mahdollistanut yksityisten sijoittajien sijoitukset valuuttakauppaan. Tämä kehitys on mahdollistanut myös WinClubin toiminnan valuuttakaupassa kehittämänsä FxTrader Signals –järjestelmän avulla.

Uutisoinnissa on esiintynyt väite, että jäsenemme olisivat vaitiolovelvollisia, mikä ei pidä paikkaansa. Ainoastaan klubin jäsenten oikeutta julkiseen, kaupalliseen ja laajamittaiseen markkinointiin on rajoitettu, mikä on tavanomainen ja kokemuksen osoittama tarpeellinen käytäntö. Väärinkäsitysten välttämiseksi WinClub on halunnut pidättää itsellään oikeuden lausuntojen antamiseen omasta toiminnastaan. Villi myyntityö on uhka kuluttajansuojalle, mikä ei ole pelkästään meidän havaintomme.

Toimimme mielellämme yhteistyössä eri tahojen kanssa, jotta WinClubin
toimintaan liittyvät väärinkäsitykset saadaan oikaistua.
Kunnioittavasti
WinClub

Anonyymi kirjoitti...

Muropaketti tarjoaa taas lisätietoa:

Tänään, 17:28
Lovefool

Paljastus
Tässä teille kaikille koko tarina. Toivon että joku teistä sijoittajista paljastaisi nimensä ja ottaisi yhteyttä poliisiin rikosilmoituksen muodossa. Olen selvitellyt tätä tarinaa useista lähteistä pyynnöstä ja tässä koko homma mitään lisäämättä tai poistamatta.

Skaala:

SNG Invest -> FX Club -> Winclub

Näitä firmoja on sitten ollut olemassa ennen SNG:täkin mutta olisi turhaa kertoa kaikkien tietoja sillä näiden takana on ollut yhden miehen huijauskone Tom Sörnes joka asuu tällä hetkellä Dubaissa UAE:ssa. Ainut oikeasti olemassaoleva firma on Tomin firma "Hatfield Oak" jonka varat on jäädytetty ja siirtymässä muualle ulkomaille.

Jos haluatte tietää koko tarinan mitä SNG:lle kävi voitte lukea sen osoitteessa: www.sng-scam.info

Pahoitteluni kaikille teille hyväuskoisille jotka laitoitte rahanne menemään kyseiseen "firmaan" "Panamassa". Kaikki lisätietoja huijauksesta haluavat voivat tiedustella sitä tekemällä rikosilmoituksen varojen kavalluksesta suoraan poliisille (jopa internetissä www.poliisi.fi). Mikäli teette ilmoituksen nyt, on mahdollista että osa varoistanne voidaan vielä palauttaa Tukholman kautta. Ja annan painotuksen sanalle "mahdollista", sillä rahanne on siirretty jo Tomin muihin rikollisiin liiketoimiin.

Itse annan lisätietoja halukkaille vain pelkkää kylmää käteistä kohtaan, sen verran olen vaivaa nähnyt selvitykseen ja käyttänyt aikaani ja rahaani tähän. Loput saavat kysyä selvitystä poliisin kautta ja odottaa aikansa.

Anonyymi kirjoitti...

Ahneella on paskainen loppu ja jokainen syyttäköön itseään joka tähän lähti mukaan. Täytyy olla todella tyhmä että uskoo satojen prosenttien tuottoon, siis TODELLA USKOMATTOMAN TYHMÄ. Tarkistin tämän aikoinaan "ystävän" painostuksesta ja pienen selvityksen jälkeen asia oli täysin päivänselvä. Tämä on nyt sitä luonnonvalintaa...