maanantaina, elokuuta 04, 2008

Aspiritus kaatui

Rahapelejä ja leikkiosakekauppaa jäsenilleen tarjonnut pelisivusto Aspiritus ilmoitti ilman ennakkovaroitusta lopettavansa toimintansa viime viikon loppupuolella. Sivuston mukaan toiminta on lakkautettu pysyvästi.

Aspiritus yhdisti nettipelit verkosto- tai suosittelupalkkiojärjestelmään. Jäsenet saivat palkkioita siitä, kun toivat uusia jäseniä osallistumaan erilaisiin peleihin. Peleihin osallistuminen oli vuorostaan palkkioiden saamisen edellytys. Aspirituksen toimintaa ei Suomessa tutkittu pyramidipelinä, vaikka aihetta olisi ehkä ollutkin.

Toiminta näyttää päättyneen, koska jäseniltä tuleva rahavirta ei enää ollut riittävä. Aspiritukselle nettipelejä tarjonneen Inside Gamingin mukaan Aspiritus ei ollut huolehtinut velvoitteistaan enää toukokuun 2008 jälkeen.

YLE:n A-studio kertoo asiasta lisää lähetyksessään keskiviikkona 6.8.2008 kello 21.05. (TV1).

Suomessakin pyramidipelinä tuomitun WGI:n jalanjäljissä seurannut Aspiritus ehti olla olemassa kolmisen vuotta. Loppuvaiheessa Aspirituksen aktiivisia jäseniä oli Suomessa enää joitakin kymmeniä tai korkeintaan satoja.

Kuten samojen pyörittäjien aiemmille viritelmille, myös Aspiritukselle on todennäköisesti luvassa jatkoa. Aspirituksen todennäköisesti väitetään "myyneen" jäsenrekisterinsä "toiselle" firmalle, joka sittemmin tarjoaa rikastumismahdollisuutta aiemmille jäsenille. Kuten tähänkin asti, osa aiemmassa virityksessä köyhtyneitä lähtee jälleen mukaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

arvaa että ottaa kaaliin tollaiset pyramiidi hörhöt. - eiköhän perusteta OMA järjestö kaavion mukaan ja rahastetaan kansalaiset - kun lakikaan ei rajoita toimintaa...