keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Kuluttajavirasto varoittaa

Aiempien vuosien tapaan Kuluttajavirasto näin helmikuun kunniaksi kampanjoi kaikenlaista huijausta vastaan. Uusimmassa julkaisussa puhutaan myös pyramidimarkkinoinnista, ja todetaan mm.:
Pyramidimarkkinointi on Suomessa laitonta. Rahankeräyslaki kieltää rahan keräämisen ketjukirjeiden avulla tai siihen verrattavalla tavalla niin, että osallistujille luvataan osa rahoista tai muu taloudellinen etu. Myös tällaiseen keräykseen osallistuminen ja sen muunlainen edistäminen on laitonta.
Mielenkiintoista olisi muuten selvittää, mikä jo katsotaan tällaisen pyramidimarkkinoinnin edistämiseksi siihen osallistumisen lisäksi. Varsinaisia oikeustapauksia on olemassa vähän. Riittäisiköhän tällaisen toiminnan mainostaminen ja kehuminen julkisuudessa, esimerkiksi keskustelupalstoilla, jo syyteharkintaan...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh.

Oletko muuten mursis edes itse lukenut tuota Kuluttajaviraston lappusta minkä linkitit?

Väität Movea pyramidiksi.

"Pyramidimarkkinointi muistuttaa verkostomarkkinointia, mutta siinä jäsenten tulot eivät kerry tuotteiden myynnistä vaan uusien jäsenten hankinnasta"

Movessa maksetaan palkkio tuotteiden myynnistä. Esim. kamppanjatuotepaketti. No kohta tuo paketti poistuu kokonaan ja jopa sinä tulet tajuamaan mitä teemme :) Ei muutakuin oikein mukavia vastustamisen hetkiä sinulle.

mursis kirjoitti...

Hei!

Moven rakenne on pyramidi, kuten useimpien verkostojen. Jos edes tätä blogia lukisit hieman enemmän, näkisit, että olen käsitellyt jo aihetta.

Movessa maksetaan palkkio nimellisesti tuotekaupasta. Tästä huolimatta poliisi epäilee Movea pyramidihuijauksesta (muiden rikosten ohella). Minkäs minä tälle mahdan?

Terveisiä kaikille sinne toimistolle!