keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Kokemuksia verkostomarkkinoinnista

Oletko tai oletko ollut mukana verkostomarkkinoinnissa? Tai onko sinua yritetty saada mukaan verkostomarkkinointiin? Tai oletko seurannut läheltä jonkun verkostomarkkinoijan elämää? Jos vastauksesi on kyllä, pyydän sinua jakamaan hyvät ja huonot kokemuksesi toisten kanssa lähettämällä tähän juttuun kommentin.

Tässä kysymyksiä, joihin ei kaikkiin tarvitse vastata yksi kerrallaan, mutta joista voi olla apua oman kokemuksesi kertomisessa:

  1. Missä verkostofirmasta tai -firmoista on kysymys?
  2. Kuinka kauan olet ollut tai olit mukana? Milloin aloitit tai milloin sinua pyydettiin mukaan?
  3. Miksi lähdit mukaan toimintaan? Mitkä olivat tärkeimmät syyt?
  4. Mitä sinulle kerrottiin verkostomarkkinoinnista, kun sinua pyydettiin mukaan? Osoittautuiko esittelyssä kerrottu totuudenmukaiseksi?
  5. Mitä verkostomarkkinointi sinulle antoi? Tienasitko rahaa? Saitko uusia ystäviä? Hyviä kokemuksia? Onko verkostomarkkinoinnissa opituista asioista ollut muualla hyötyä? Mistä ja missä?
  6. Mitä menetit verkostomarkkinoinnin vuoksi? Hävisitkö rahaa tai joutuiko jokin ihmissuhde katkolle? Kärsikö työnteko tai koulunkäynti?
  7. Jos olet lopettanut, miksi lopetit? Synnyttikö joku mieleesi epäilyksen, vai oliko toiminta yksinkertaisesti tappiollista?
  8. Oletko tyytyväinen siihen, mitä verkostomarkkinointi sinulle antoi? Oletko joutunut häpeämään verkostomarkkinointia sitä harjoittaessasi tai jälkeenpäin?
  9. Mitä mieltä olet verkostomarkkinoinnin julkisuuskuvasta? Pitäisikö sitä jollakin tavalla muuttaa?

Kiitos vastauksistasi!

13 kommenttia:

movettaja2 kirjoitti...

1. Ensin Seven Nox Ab, sitten Move Networks Oy

2. Tein yhteensä alaa noin 9kk. Aloitin huhtikuussa 2005.

3. Lähdin mukaan mielenkiinnosta kokeilla mitä voin tällä saavuttaa. Raha ei heti ollut ykkösasia vaan lähdin ensin opiskelemaan alaa.

4. Esittely oli aika teoreettista sontaa joka ei varmasti pitänyt kenenkään kohdalla paikkaansa.

5. Jäin VM-urallani tappiolle muutamia satasia. VM antoi vähäksi aikaa paljon uusia ystäviä jotka kuitenkin kaikkosivat heti kun alkoi tulemaan vaikeuksia (poliisitutkinta) ja lopettivat. VM opetti kuitenkin erittäin tehokkaaksi myyntimieheksi. Ts. opin "myyntimiehen puheet" helposti.

6. En menettänyt yhtään hyvää ystävää, mutta muutama vanha inttikaveri ei enää morjesta kävellessään koulussa vastaan. Rahaa menetin sen muutaman sata euroa. Myöhemmin koulunkäyntinikin kärsi VM:n takia pahastikkin ja sairastuin psyykkisesti.

7. Toiminta oli tappiollista. Ylälinja suorastaan valehteli poliisitutkinnan tilasta. Tulin järkiini suomi24-palstalla.

8. Koulussa käyttäessäni MOVEn laukkua en kehdannut pitää sitä niin että logo olisi näkynyt muille vaan kannoin sitä ikäänkuin väärinpäin. =D

9. Verkosotmarkkinoinnin julkisuuskuva on aivan oikeanlainen.

Robert Tuovinen kirjoitti...

1. Move Networks Oy

2.Olin mukana aktiivisesti n.2vk, aloitin syyskuussa 2005.

3.Palaaminen entisen turva-alan kouluttajani elokuussa 2005 tarjoamaan "tosi hyvään juttuun" kun jouduin työttömäksi kun suunnitelmat uuteen työpaikkaan yllättäen kariutuivat.

4.Esittelyssä valehdeltiin törkeästi päin naamaa jo siitä että Moven hallituksessa istuu erään suuren Suomalaisen lääketehtaan entinen pääjohtaja, kukahan noista Turkulaisista ylälinjassa mahtaa olla se eläkeläinen kun ikähaarukka on n. 25-30v??? Värvärilläni oli suorat suhteet ylälinjaan, oli mm. mukana Kouvolan liiketoimintaesittelyjen järjestäjänä ja puhujana, vahvasti epäilen että hänellä oli tiedossa homman luonne alusta alkaen että käytetään kaikki mielenhallinnan mahdolliset temput jotta lyhkäriin tullut saadaan maksamaan aloituspaketin hinta ja päästään rahastamaan. Homman avainhan oli että aiemmista yhteyksistä hankittua luottamustani vain käytettiin häikäilemättä hyväksi jotta uskoisin lopulta kaiken mitä ylälinja sanoo, liki täydellistä valhetta alusta loppuun.

5.Omat tappioni jäi muutaman kympin bensa kuluihin kun kaksi kertaa kävin Lahdesta Kouvolassa, en tienannut Movessa yhtään mitään, en saanut yhtään uusia ystäviä, ei hyviä kokemuksia. Vihaiseksi sain kyllä muutaman tuttavan, erityisesti erään entisen työkaverin joka suostui tulemaan sponsorin järjestämään lyhkäriin, hän ei uskonut sanaakaan mitä hänelle kerrottiin, vain lähti tuohtuneena pois paikalta, toinen "potentiaalinen" kaverini jätti vain tulematta lyhkäriin eikä vastannut enää puheluihin, ei minun eikä sponsorini. Verkostomarkkinoinnissa opituista asioista on ollut hyötyä siinä mielessä kun olen selvittänyt sukulaisille, tuttaville ja kavereilleni verkostomarkkinoinnin todellista luonnetta, ovat he tiedoillani pystyneet estämään muutamien omien läheisiensä mukaanlähtemisen verkostomarkkinointiin.

6.En menettänyt yhtään ystävää sillä tein parhaani selvittääkseni tilanteen mikä se oli ja mistä todellisuudessa oli kyse ja mm. kehoittaa katsomaan Helmikuussa 2006 MTV3/45Minuuttia ohjelmassa esitetyn jutun Movesta. Työntekoni ei kärsinyt juuri ollenkaan koska se oli alusta alkaen itsestään selvyys että vasta siinä vaiheessa luopuisin perinteisestä työnteosta kun Movesta saisi enemmän rahaa kuin palkkatyöstä.

7.Kesti tosiaan noin kaksi viikkoa ennenkuin osasin alkaa epäillä koko touhua, sitten vain nettiin ja googlella löytyi ensimmäinen artikkeli Movesta Satakunnan Kansan verkkosivuilta, sen jälkeen tutustuinkin Petteri Haipolan sivujen lukuisiin, helposti ymmärrettäviin esimerkkeihin verkosmarkkinoinnin kannattamattomuudesta ja sitten vielä suomi24:sen sivuihin. Otin yhteyttä myös sponsoriini että tietääkö hän poliisitutkinnasta mitään? VASTAUS: Kyllä tiedetään ja hyvä että tutkivat niin saadaan oikein hyväksyntä toiminallemme ja sitten se nousu vasta alkaakin!!! Nyt kaikki merkit viittaavat siihen että toisin taitaa käydä kuitenkin.

8.En ole tyytyväinen siihen, mitä verkostomarkkinointi minulle antoi, hävetti suunnattomasti siinä vaiheessa kun aloin näkemään ensimmäiset merkit mitä toiminta aiheuttaa heti jo ihmissuhteille, lopettamiseni jälkeen kaikki kuitenkin normalisoitui ajallaan ja nyt omasta sukulais, tuttava -ja kaveripiiristäni ollaan vain tyytyväisiä siihen että olen ollut mukana toiminnan vastustamisessa ja rohkeasti ollut edesauttamassa Moven kaltaisen huijauksen tuomisessa ilmi, eli käytännössä loin tietynlaisen "vastustaja verkoston" mikä on entistä valveutuneempi ja voi kokemuksiani hyödyksi käyttäen estää omia tuttujansa liittymään VM:ään, tämä on ehkä ainoa hyvä puoli hommassa.

9.Verkostomarkkinoinnin julkisuudenkuva on minustakin oikeanlainen.

Robert Tuovinen kirjoitti...

Vielä lisätäkseni siihen miten selvisin onnekseni todella pienillä tappiolla erotakseni Movesta: Yritin ensin kamppanjatuotepaketin kaupan purkua kirjaamattomalla kirjeellä, ei mitään reagointia, sitten lähetin kirjatun kirjeen missä vetosin kotimyyntiasiakirjan puuttumiseen eikä myöskään kamppanjatuotepakettia oltu lähetetty 14pv kaupanteon jälkeen, näin lain mukaan he eivät voineet periä minulta mitään vaikka 14pv oli ylitetty.

Tämä siis Mursiksen ja Petteri Haipolan ohjeiden mukaan, lämmin kiitos kuuluu tästä heille! Move ei siltikään vahvistanut eroani, vain huomasin että Extranet tunnukseni oli tuhottu ja soitettuani Moforus lainan perimisistä vastaavalle Aktiv Kapitalille, ketkä ilmoittivat että heillä ei ole minusta edes asiakaspohjia.

Anonyymi kirjoitti...

1. S2E

2. Vain yhden yön. Onneksi! (La-Su)

3. Sinisilmäsyyttäni ja opiskelija kun olen...

4. Meni läpi, mutta suurin osa tuli, kuin kiihkouskovaisen suusta. Se pisti korvaan, mutten antanut häiritä. Tosin puhuttiin, että netissä on nostettu oikeusjuttu tämmöisistä teksteistä "liiketoiminnan haittaamisella".

5. Mitään ei mennyt, eikä tullut. Nauroin hinnat, jotka löytyi eräästä elektroniikkaliikkeestä, joka tästä putiikista löytyi. Vertasin tuotteita hintaseurannassa ja olivat jokainen tuote yli keskihinnan. Uusimmat prossut (Intelin E6300) olivat noin 100-200e kalliimpia, kuin koko suomessa.

6. Eipä tässä kummosesti. Tulipahan kunnon anti-VM-vimma ja nyt olen aktiivisesti soitellut kavereita ja varoittanut asiasta.

7. Lopetin yön googlettamisen jälkeen. Tyhmä, menin vaan kirjottaan lauantaina ne paperit. Onneksi seuraavana päivänä sain ne takasin, joissa minun nimi esiintyi ja samoin allekirjoitus. Elikkä ne kaksi paperia. Kysyin tältä goijjarikaverilta, että oliko minun nimi jossain, niin vastaus "ei" rauhoitti toistaiseksi.

8. Yhtä turhaa, kuin puhelinmyynti. Siitäkin kokemusta, mutta tämä verkostomarkkinointi oli kuites uutta.

9. Julkisuuskuva on oikeanlainen, mutta kaipaisin valtakunnallisiin viestimiin tiedotteita näistä harjottajista, jotta esim. vanhemmat tietäisivät varoittaa lapsiaan näistä puhalluksista ja pyramideistä.

Anonyymi kirjoitti...

joo tota noin itse olen mukana tuossa verkosto markkinoinnissa. Ensimmäöiseksi meidän suurimpia yhteistyökumppaneita ovat. S2E ja team Infinity.... on myös, paljon muita. se mitä siihen tulee niin olen mielestäni tehnyt asian kavereilleni selväksi jotka olivat vastaan asiaa.
siitä kun joku kiinnostaa ja jotkut on erimieltä asiasta niin minulle tuleee suuri näyttämisen halu,näytän heille mitä saan aikaan alalla... koulutus on hyvä tällä alalla.... ME EMME MYY MITN. ME SUOSITTELEMME. kaikki ihmettelee minne se 999e. menee 850e. menee koulutukseen ja se loppu työ välineisiin millä tietysti tienaat,ensiksi ei tule saamaan mitn muuta kuin 2-4numeroisia summia. mutta sinulla on kaikki mahdollisuudet mitkä ylempänäolevilla organisaatiossa on... terv. agentti mouse

Anonyymi kirjoitti...

en vain ymmärrä miks ihmiset valittavat että se on huijausta....
Katsos ihmiset luulevat et hei helppoa rahaa. niin eivät tee mitn ja luulevat että raha tulee ovista ja ikkunoista. ei asia mene niin. jokaisen työn eteen pitää tehdä jtn.
tätä voidaan käyttää lisätulona,esim opiskeluun joku 200-400e/vko opiskelijalle on aika kova sana niinkuin itse olen opiskelija.... mitäs vielä jos joku haluaa keskustella asiasta kanssani niin se sopii joko täällä tai sitten itse paikan päällä... mutta OTTAKAA SELVÄÄ ASIOISTA ENNENN KUIN ALATTE PUHUMAAN PÄÄTTÖMIÄ ASIOITA,MISTÄ ETTE EDES ITSE TIEDÄ OIKEAA JA VÄÄRÄÄ....terv. Agentti mouse

Anonyymi kirjoitti...

minut löytää tuolta www.irc.fi/mousee

Anonyymi kirjoitti...

1. Nature's Own, Seven Nox, WGI

2. Aloitin v.2000, ja n. 6kk sen jälkeen tein MLM:ää työkseni. Lopetin alalla n.2 vuotta sitten kun löysin tuottoisamman bisneksen.

3. Miksi lähdit mukaan toimintaan?Mitkä olivat tärkeimmät syyt?

Rahan takia aivan puhtaasti.
4. Esittely oli aivan amatöörimäinen, mutta tärkeimmät faktat sentään muistettiin kertoa. Ei suoria valheitakaan puhuttu.

5. Opin valtavasti, näiden oppien varassa olen johtanut omaa liikentoimintaani menestyksekkäästi aina siitä asti. Missään muualla ei vastaavaa koulutusta olisi ollut mahdollista saada, ainakaan ilman suuria investointeja. Tienestit olivat keskimäärin 1500-2000 euroa kuussa koko neljän vuoden ajalta, loppuvaiheessa jo viikkotasolla yli sen. Toki myös tutustuin satoihin uusiin ihmisiin.

6. Rahaa tuli, ystävät meni. Olin nuori ja kokematon, raha sokaisi. Onneksi sekään ei ole ollut lopullista. Ja uusia tuttavuuksia tuli vanhojen tilalle. Vapaa-aika oli välillä kortilla - ja se ei aina ollut nelinumeroisen viikkoshekin arvoista. Koulussa tai töissä ei onneksi ole tarvinnut käydä.

7. Toiminta oli varsin tuottoisaa loppuvaiheessa, mutta hermot eivät enää kestäneet. Kaikista ei ole yrittäjäksi pitkällä aikavälillä. Niinpä olenkin siirtynyt ammattisijoittajaksi. Pääsee hermot vähemmällä.

8. Häpeää koin siksi miten useimmat ns. "kunnon ihmiset" suhtautuivat minuun ja bisnekseen. Ei siinä auttanut että tiesin olevani oikeassa. Tämän vuoksi en enää osaa arvostaa työssäkäyviä ihmisiä; koen että he halveksivat minua, koska minä tienaan ns. "helpommalla" kuin he.
Siihen kaikkeen mitä olen oppinut, olen todella tyytyväinen. Olen kasvanut ihmisenä valtavasti verraten lyhyessä ajassa, ja nyt tuntuu siltä, että mikään haaste ei ole liian suuri.

9. Verkostomarkkinoinnille olisi korkea aika antaa sille kuuluva arvo - en tarkoita nyt kaiken maailman pyramidihuijauksia, vaan aito MLM-markkinointia, jonka avulla myyään ympäri maailmaa miljardien arvosta lähes kaikkia kuviteltavissa olevia tuotteita. Talous kehittyy ja uusia bisnesmenetelmiä tarvitaan. Viisas ei mustamaalaa niitä, vaan ottaa hyödyn irti. MLM mahdollistaa myös yksityiselle koulutuksen ja työkalut menestyksekkääseen liiketoimintaan, ja tämä on yhteiskunnallisesti äärettömän tärkeää.

Anonyymi kirjoitti...

1. Tupperware, Destiny, Prendimi, Gabouchon, Mary Kay ja nyt viimeisenä LR

2. Olen ollut enemmän ja vähemmän aktiivisesti mukana vuodesta 1989 lähtien, välillä en ole tehnyt mitään ja taas on markkinointi houkutellut.

3. Lähdin mukaan siitä syystä, että saisin jonkunlaisen vastapainon kotiäitiydelle, raha ei ole ollut tärkeä, paitsi lähtiessäni Destinyyn mukaan, silloin ajattelin rahaa

4. Esittelyt olleet asiallisia ja pitäneet paikkansa (Paitsi tuon Destinyn kohdalla, joka oli peestä ja jossa maalailtiin loistavia tulevaisuudenkuvia tyyliin: ”Tarvitset vain kaksi jalkaa (alalinjaa)” ja sen jälkeen ”rahaa tulee ovista ja ikkunoista”)

5. Verkostomarkkinointi on antanut minulle sitä, mitä olen halunnutkin, harrastuksen. Tappiota tuli Destinysta (reilu 500mk) ja joitakin matkakuluja toisille paikkakunnille. Sain lisää ystäviä ja kaikesta opitusta on hyötyä jossain. Itsensä myyminen (siis työmarkkinoilla, ei kirjaimellisesti) on helpompaa ja itseluottamusta on tullut lisää.

6. En menettänyt oikeastaan mitään, päinvastoin. Ainut, mikä harmittaa, oli tuo Destinyn juttu, koska en tajunnut silloin (v.-95) sen olevan huijausta. Niin ja tietenkin menetin myös sen 500mk, minkä siihen sijoitin :)

7. Lopetin Tupperwaren tyttäreni syntyessä, olimme ex-mieheni kanssa silloin eroamassa, ei ollut lapsenvahtia, pakkotilanne. Destinysta ennemminkin pääsin eroon, kun en enää tehnyt mitään asialle, kun rahaa olisi pitänyt tulla ja sitä ei kuitenkaan tullut, vaan ”säännöt muuttuivat”. Prendimin lopetin löydettyäni uuden rakkauden. Gabouchonin lopetin siihen, kun kaksosemme syntyivät. Mary Kay loppui siihen, kun muutimme kauas silloisesta asuinpaikastamme, eikä uudella paikkakunnalla ollut tuttuja ja LR:ää teen vieläkin.

8. En ole joutunut häpeämään ja olen tyytyväinen.

9. Julkisuuskuva on vääränlainen. Verkostomarkkinointi sinänsä (kun ei ole kyse huijauksesta, johon verkostomarkkinointi valitettavan usein sekoitetaan) on todella hyvä asia, jos haluaa tehdä sitä kuten minä tein ja teen, harrastuksena. Eikä mikään raha tule ilmaiseksi, kyllä työtä on tehtävä.

-kuuden lapsen äiti-

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut mukana kuukauden ja olen jo saanut alalinjaa. Tuputtamatta, valehtelematta eikä kukaan ole suuttunut kutsuessani heitä liiketoiminnan esittelyyn. Tilaisuuksissa on heti selvinnyt, kuka haluaa TEHDÄ töitä itselleen ja kuka haluaa vain kuulla mitä minä puuhastelen (mikä on hyvä, sillä rehellinen verkostomarkkinointi on huonossa maineessa ja en halua 'menettää kasvojani' ihmisten edessä, jotka eivät tiedä).

Minulla on kolmen kuukauden koeaika, jolloin saan rahani takaisin, jos homma ei miellytäkkään. Aion tämän ajan sisällä katsoa, mihin tämä johtaa. Nyt ainakin pidän tästä touhusta. Olen kuukauden aikana edennyt hyvin linjalla ja minulla on motivoituneita tiimiläisiä.

Teen tätä myös harrastuksena ja tarkasti työajan ulkopuolella. Olen menossa viikonloppuna koulutukseen ja ylälinja kouluttaa minua kerran- kaksi viikossa (huom. ILMAISEKSI), olen oppinut paljon ja mielenkiintoisia asioita.

Tämä on ihan harrasruksenakin kiinnostavaa, saatikka rahallisesti.

t: maria

Marko kirjoitti...

Missä verkostofirmasta tai -firmoista on kysymys?
GNLD, Agel

Kuinka kauan olet ollut tai olit mukana?
GNLD noin 5 vuotta, Agel 9 kuukautta

Miksi lähdit mukaan toimintaan?
GNLD kuullosti mielenkiintoiselta, Agel tiesin systeemin toimivuuden ja halusin innovatiivisemman yhtiön.

Mitkä olivat tärkeimmät syyt?
Taloudellinen vapaus, terveys.

Mitä sinulle kerrottiin verkostomarkkinoinnista, kun sinua pyydettiin mukaan?
Minulle esiteltiin palkkiojärjestelmä ja tuotteet sekä miten edetään.

Osoittautuiko esittelyssä kerrottu totuudenmukaiseksi?
Kyllä.

Mitä verkostomarkkinointi sinulle antoi?
Paljon uusia ystäviä, itsensä kehitymistä, rahaa.

Tienasitko rahaa?
Kyllä.

Saitko uusia ystäviä?
Kyllä.

Hyviä kokemuksia?
Niitä on lukemattomia, varmaan ulkomailla järjestetyt konfrenssit mieleenpainuvimpia.

Onko verkostomarkkinoinnissa opituista asioista ollut muualla hyötyä?
Kyllä.

Mistä ja missä?
Sanon verkostomarkkinointia ihmissuhdeyliopistoksi, joten kaikessa missä toimin ihmisten kanssa.


Mitä menetit verkostomarkkinoinnin vuoksi?
En mitään.

Hävisitkö rahaa tai joutuiko jokin ihmissuhde katkolle?
Ei, näin käy vain jos tekee laitonta VM:ää (joka ei itseasiassa edes ole VM:ia) tai toimii muutenvain epärehellisest, painostavasti ja ahdistellen.

Kärsikö työnteko tai koulunkäynti?
Ei.

Jos olet lopettanut, miksi lopetit?
En ole lopettanut enkä lopeta.

Synnyttikö joku mieleesi epäilyksen, vai oliko toiminta yksinkertaisesti tappiollista?
Epäilyksiä oli aluksi mutta ne karisivat kun kaikki lupaukset pitivät paikkaansa.

Oletko tyytyväinen siihen, mitä verkostomarkkinointi sinulle antoi?
Ehdottomasti.

Oletko joutunut häpeämään verkostomarkkinointia sitä harjoittaessasi tai jälkeenpäin?
En ikinä, olen ylpeä voidakseni sano että olen verkostomarkkinoinnin ammattilainen.


Mitä mieltä olet verkostomarkkinoinnin julkisuuskuvasta?
Liian monet epärehelliset ihmiset ovat pilanneet alan mainetta kuten myöskin kaikenmaailman rahapelit, ketjukirjeet ja muut "sijoitus" systeemit joilla ei ole mitään tekemistä ammattimaisen verkostomarkkinoinnin kanssa.


Pitäisikö sitä jollakin tavalla muuttaa?
Jokaisen verkostomarkkinoijan pitäisi katsoa peiliin ja kysyä itseltään että teenko tätä eettisesti ja rehellisesti.

Aurinkoista kesää,
-M-

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä tuotteita
http://goldenstore.weebly.com/

JippoLopo kirjoitti...

http://www.verkostomarkkinointi.com/ Tuommosen sivuston löysin, tovottavasti jollekin jotain iloa..