tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Tyypillinen esittely

Onko sinua houkuteltu mukaan verkostomarkkinointiin? Oheinen kirjoitus on muokattu kahdesta nimimerkki ”Mouseksen” kirjoituksesta keskustelupalstalla. Kirjoituksessa kuvataan niin hyvin ja lyhyesti erilaisten ”aloituspakettien” myyntiin keskittyvien verkostomarkkinointiyritysten värväystilanteessa käytetty kaava, että se on syytä tallentaa myös tälle sivulle.

Kirjoitus esittelee tilannetta, jossa yhtä värvättävää kohden on kaksi esittelijää: niin kutsuttu ”apu”, eli kokeneempi verkostomarkkinoija, sekä ”luottamus”, eli värvättävän tai ”prospektin” ystävä tai tuttava, joka on kutsunut värvättävän paikalle puhelinsoitolla. Yleensä puhelimessa ei kerrota mitään etukäteen – mutta mitä esittelyssä kerrotaan?

1. Ennakkovalmistelut
Läsnä: Apu + Luottamus
Tehtävät: Luottamus kertoo Avulle prospektin mielenkiinnon kohteet, työpaikan sekä kaiken mahdollisen tiedon, jota voidaan käyttää hyväksi.

2. Aloitus
Läsnä: Luottamus + Prospekti
Tehtävät: Luottamus ”promoaa” prospektille paikalle saapuvaa apua sekä liiketoiminnan mahdollisuuksia. Hän ei vastaile kysymyksiin liiketoiminnasta vedoten siihen, ettei hänellä ole vielä tarpeeksi tietotaitoa alalta. Hän kertoo paikalle tulevan Avun sitten selvittävän kaiken.

3. Liiketoiminnan esittely
Läsnä: Apu + Luottamus + Prospekti
Tehtävät: Luottamus on hiljaa tai korkeintaan elehtii kunnioittavasti Avun suuntaan. Apu luo prospektille mielikuvia käyttäen tarkkaan opittuja kaavoja, kertoo bonusjärjestelmästä päällisin puolin mutta painottaa tulevaisuuden näkymiä sekä sitä ,että prospektin täytyy uskaltaa tavoitella unelmiaan ja tämän kautta saada ne toteutumaan. Apu vähätellee nykytilaa sekä mahdollisia mediassa esiintyneitä ongelmia. Kaikkiin nykyisiin ongelmiin ja väitteisiin on edustajakoulutuksessa kerrottu vastaukset, joita saa ja pitää käyttää.

4. Promotauko
Läsnä: Luottamus + Prospekti
Tehtävät: Apu ilmoittaa että hänen täytyy soittaa / käydä savuilla tms. ja poistuu paikalta n. kymmenen minuutin ajaksi. Luottamus hehkuttaa Apua sekä liiketoimintaa prospektille pyrkien kaikin tavoin saamaan prospektin edustajaksi..

5. Lopetus
Läsnä: Apu + Luottamus + Prospekti
Tehtävät: Käydään hieman avointa keskustelua kaikkien kesken. Pian Apu kuitenkin keskeyttää keskustelun opetellulla repliikillä tai keinolla ja pyrkii lyömään kaupat lukkoon. Mikäli tämä ei onnistu suoraan, käydään läpi pari johdattelevaa kysymystä sekä mahdollisesti käytetään mielenhallintaopista hankittuja keinoja ja erilaisia elämäntilanneskenaarioita. Tämän jälkeen yritetään lyödä kauppa uudelleen lukkoon.

95% tapauksissa Prospektille annetaan kotiin viemisiksi paperimateriaalia, jonka avulla hän voi tutustua toimintaan. Tämä on näppärä tapa sitten sopia uusinnasta ja estää häntä etsimästä tietoa muualta, kuten Internetistä.

6. Promosoitto
Tehtävät: Illalla Luottamus soittaa Prospektille sekä kyselee miltä tuntuu ja kehuu ideaa. Hän kertoo sitten että itseä jännitti ja mietitytti hirveästi, kun lähti mukaan, ja että kaikille käy samoin. Luottamus vastailee kysymyksiin ja muistuttaa huomisesta uusintatapaamisesta.

7. Uusinta
Läsnä: Luottamus + Apu + Prospekti
Tehtävät: Lyödään kauppa lukkoon tai ei. Jos kauppa lyödään lukkoon käydään läpi ”powerstart” (kuittikoulutus) ja aloitetaan hommat.

Kaikissa vaiheissa hankalat kysymykset esittelyn vaikeissa kohdissa voidaan välttää esimerkiksi keskeyttämällä toisen lause opetelluilla metodeilla, kuten pöydän kopautuksella ja innostuneella repliikillä "hei katotaanpa vielä tuo kohta, unohdin kertoa että...". Tämä muuten toimii yllättävän hyvin. Kuuntelijan pää on muutenkin hiukkasen sekaisin kaikesta tiedosta, ja hän harvemmin huomaa, ettei hänen kysymyksiinsä käytännössä edes vastata.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tällä tyylillä minua yritettiin värvätä erääseen verkostomarkkinointi firmaan.

Esittelystä ei kerrota etukäteen jottei tulisi "ennakkoluuloja", näin minulle sanottiin. Mutta kun huomasin että minut oli "huijattu" värväystilasuuteen haistoin heti palaneen käryä.

Muutenkin tunsin oloni todella epämukavaksi kun minulle yritettiin tuputtaa muistaakseni 1500 markan lisenssiä ja aloituspakettia.

En ole opiskellut psykologiaa, mutta huomasin selvästi millaisia kikkoja he käyttivät. Esimerkiksi kun puhuttiin mahdollisesta kuukausiansiosta, puhetta tehostettiin kirjoittamalla luku paperille.

Jos joudutte tälläiseen esittelytilaisuuteen, niin pitäkää päänne kylminä, ajatelkaa itse ja muistakaa: jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta niin yleensä se ei ole.