Signaaleja tarkkailleiden antamien raporttien perusteella järjestelmässä on kaksi osaa – valuuttakursseja, tehtyjä kauppoja ja niiden tuottoja kuvaavien taulukoiden ja graafisten esitysten osuus sekä painemittarin näköinen laitos, joka antaa varsinaiset osto- ja myyntisignaalit.
Ensimmäisessä osiossa on erilliset sivunsa euron ja dollarin kurssin muutoksille pitkillä aikaväleillä; sama taulukko sisältää myös merkinnät siitä, milloin ja millä kurssilla positioita on avattu (eli valuuttaa myyty tai ostettu) ja milloin ja millä kurssilla positio on suljettu (eli aiemmin myyty tai ostettu valuutta ostettu tai myyty takaisin).
Näiden osto- ja myyntilukujen – tai toisinpäin myynti- ja ostolukujen – erotuksesta syntyvät ”pipsit”, euron ja USA:n dollarin välisen kaupan ollessa kyseessä yksikön kymmenestuhannesosat, osoitetaan omassa taulukossaan.
Yksinkertaistetusti voidaan ajatella, että kyse on aina valuutanvaihdosta. Esimerkiksi jos klubi on vaihtanut euroja dollareiksi hintaan 1,4100 (euroa/dollari) ja ostanut eurot dollareillaan takaisin hintaan 1,4050 (euroa/dollari), klubi on tienannut vaihdossa välistä – tässä tapauksessa 50 pipsiä. Jos klubi olisi sijoittanut esimerkiksi 1000 euroa, jolla se olisi saanut 1410 dollaria, vaihtaessaan dollarit takaisin euroiksi se saisi niistä 1410 / 1,405 = noin 1003,56 euroa.
Voittojen suuruuteen vaikuttaa käytetty vipu. Jos klubi esimerkkimme tilanteessa sijoittanut 1000 euron omalla pääomalla ja 100-kertaisella vivulla, jolloin sijoitettu summa on 100 000 euroa, voitto olisi 356 euroa. Alkuperäiselle 1000 euron pääomalle tämä tarkoittaa peräti 35,6 % tuottoa. Vastaavasti huonolla tuurilla tappiot voivat syödä hetkessä yhtä suuren osan klubin pääomasta, kuten joissakin tapauksissa on käynytkin.
Vipua käytettäessä tappiot toki rajataan tiettyyn osaan omasta pääomasta nk. stop-loss -järjestelmällä, joka realisoi tappiot niiden käydessä tarpeeksi suuriksi. Suurella vivulla pelatessa ei kuitenkaan voi tehdä tappiota kovinkaan monta kertaa peräkkäin menettämättä kaikkea. Tuottoa kuvaavien taulujen perusteella vaikuttaisi siltä, että Winclub käy tällä hetkellä valuuttakauppaa satakertaisella vivulla ja noin kymmenyksellä pääomastaan.
Valuuttakauppaan liittyvät päätökset puolestaan tehdään ilmeisesti ”mittarin” perusteella. Mittarin viisarin jatkuva värinä on visuaalinen efekti ja valmiiksi koodattu sen ulkoasuun. Värinä siis ei sinänsä tarkoita mitään, ainoastaan suuremmilla muutoksilla on merkitystä. Muutokset ilmeisesti perustuvat valuuttaparin (EUR/USD) arvojen senhetkiseen muutokseen. Tämän perusteella näyttää siltä, että valuutan kurssin laskiessa hyvin nopeasti suhteessa toiseen mittari antaa sille lopulta ostosuosituksen ja päinvastoin.
Mittarin toiminta voi perustua myös johonkin muuhun dataan, mutta esimerkiksi uusimpien uutisten tietoja ja niiden vaikutuksia valuuttakursseihin siihen ei toki sekunneissa voida syöttää. Valuuttakauppa on äärimmäisen nopeaa toimintaa. Esimerkiksi jonkin valuuttojen arvonmuodostukseen vaikuttavan uutisen tullessa esiin valuuttakurssit reagoivat sekuntien sisällä.
Koska kaikki saavat samat tiedot samaan aikaan, uutisia olisi käytännössä ennakoitava ennen niiden ilmestymistä. Edes uutisen arvaaminen oikein ei riitä – pitää vielä veikata nappiin sekin, millä tavoin otaksuttu uutinen vaikuttaa kursseihin. Tarpeeksi monen ennakoitua samoja tapahtumia jokin uutinen tulee helposti ”leivotuksi sisään” kursseihin jo etukäteen, jolloin tapahtuma ei julki tullessaan ole yllätys, joka muuttaisi kursseja mihinkään.
Winclubin järjestelmä siis:
- Näyttää ilmeisesti joltakin valuuttakauppa-alustalta peräisin olevia reaaliaikaisia kursseja
- Osoittaa teoriassa täysin mahdollisia – joskin pitkässä saatossa käytännössä mahdottomia – voittoja, joita valuuttakaupankäynnillä on tehty
- Ei näillä tiedoin vaikuta kykenevän millään ihmeellisellä tavalla ”ennakoimaan” valuuttakaupan nopeita liikkeitä
Pyramidipeliä koskevan epäilyn kannalta on lisäksi tarkasteltava sitä keskeistä kysymystä, onko Winclubiin uuden jäsenen mukaan tuonut ”sponsori” käytännössä saanut tuloja siitä, kun uusi jäsen on tehnyt suorituksia klubiin liittymisen edellytyksenä - vaikka kaikki sijoitetulle pääomalle syntyneet tuotot tulisivatkin puhtaasti onnistuneesta valuuttakaupasta.
YLE:n Kaakkois-Suomen televisiouutisten sekä Etelä-Karjalan radiouutisten eilisiltaisten juttujen mukaan rikosilmoituksia Winclubin toiminnasta ei ole tehty, eikä KRP:n valmisteleva tutkimus ole näin edennyt varsinaiseen esitutkintaan. Sekä huolestuneita että hehkuttavia yhteydenottoja poliisiin on tullut runsaasti, mutta koska toiminnassa mukana olevat ovat tähän asti saaneet luvatunkaltaisia tuottoja luvatussa aikataulussa, rikosilmoituksen tekeminen on varmasti mukana oleville vaikuttanut liioittelulta.
Rahankeräysrikos, kuten pyramidipeli, ei kuitenkaan ole asianomistajarikos, joten tutkinta voidaan periaatteessa aloittaa kenen tahansa pyynnöstä. Nähtäväksi jää, tekeekö Sisäministeriö lopulta Winclubin toiminnasta tutkintapyynnön.
Edit: myös MTV3 uutisoi aiheesta 5.10. jutussaan "Pyramidipeliepäilyn tutkinta jumissa".
5 kommenttia:
nyt on tämän tekstin kirjoittaja kyllä vähän tulkinnut väärin signaaliohjelmaa. minulla oikeassa signaaliohjelmassa on n. 5 - 10 sekunnin viive verrattuna johonkin toisen osapuolen valuutta kursseihin.
Useasti kaupat ovat useita minuutteja auki, jopa puolituntia. kuinka voit 5 - 10 sekunnin viivellä huijata tämän?
Jos pystyt minulle sen selvittämään niin hyvä on.
Näet siis 5-10 sekunnin viiveellä sen, kun positio avataan tai suljetaan. Vai?
KYLLÄ.
kaikki jäsenet näkevät signaalin reaaliajassa ilman mitään pitkiä viiveitä.
Eikä tuota "viivettä" edes ole. Ei ole olemassa yhtä ainoata ja oikeata valuuttakurssia vaan kurssi muuttuu jatkuvasti. Jokainen välittäjä määrittää kurssin ja parin pipsin ero välittäjien välillä on ihan normaalia. Nopeissa kurssimuutostilanteissa clubin ohjelman kurssi liikkuu välittömästi.
Positiot usein auki kymmeniä minuutteja ja jopa useita tunteja. Kuinka ohjelma voi "huijata" tällaisessa tilanteessa, kun kaupat aukeavat/sulkeutuvat reaaliajassa? Ottaisitte vähän asioista selvää ennen kuin tulette faktoja tänne kertomaan!
Korkeintaan 6 kk Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset eivät maksa Suomen tuloveroa penniäkään! Siksi Suomessa on kymmeniä tuhansia ylimääräisiä työttömiä, koska heidän työnsä vie verottomasti työskentelevä vierastyöläinen, erityisesti rakennusalalla.
Euro valuuttana saattaa romahtaa lähivuosina Kreikan, Portugalin ja Italian ylivelkaantumisen vuoksi. Jo syksyllä 2011 on pakko tehdä jotain (esim. erottaa eurosta ongelmamaat) Espanjan joutuessa vuorostaan sijoittajien pörssikeinottelun uhriksi. Velkakriisi on vasta alkamassa, ei loppumassa. Suomi on jo nyt sijoittanut miljardeja euroja velkaantuneiden ulkomaiden tukemiseen. Hyvinvointivaltio lopulta romahtaa.
- Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-4 miljardia euroa vuodessa
- Ruotsalaismielisyyteensä kaatuivat presidentit Relander ja Svinhufvud
lyyxem.freehostia.com/1930.htm
Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu Espooseen vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.
http://suomenmaa.bravehost.com/
Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".
Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.
lyyxem.freehostia.com/teljo.htm
Lähetä kommentti