maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Move Networks Oy syyteharkintaan

Vasabladetin artikkelissa haastatellun tutkinnanjohtaja Kaarle Lönnrothin mukaan verkostomarkkinointifirma Move Networks Oy:n toiminta on tällä viikolla menossa syyteharkintaan. Rikosnimike on rahankeräysrikos. Syyskuun lopulla Sisäasiainministeriön hallintoneuvos Jouni Laihon aloitteesta alkanut poliisitutkinta on saatu valmiiksi Turun poliisissa.

Move Networks Oy:n toimintaa epäillään pyramidipelin nimellä kulkevasta rahankeräysrikoksesta. Pyramidipeli on ketjukirjeen muoto, jossa raha nousee "tasolta" toiselle; usein tällainen toiminta on ainakin osittain verhottu tuotekauppaan.

Moven tapauksessa pyramidipelinä pidetään lähinnä aloituspakettikauppaa. Edustajaksi aikova ostaa 999 euron hintaan paketin, joka sisältää polkupyörän, erään Moven omistajan kirjoittaman kirjan sekä Moven esitteitä. Tämä oikeuttaa hänet saamaan provisiota itsensä "alapuolelle" tulevien edustajien vastaavista ostoksista. Meneillään olevassa prosessissa harkintaan tulevat aloituspaketin hinnan suhde vastikkeeseen sekä se, maksaako uusi edustaja käytännössä omalle "ylälinjalleen" itsensä värväämisestä.

Lue myös laajemmat kirjoitukset Moven provisiojärjestelmästä, pyramidipeleistä sekä kotimyyntikaupan purkamisesta (Petteri Haipolan sivuilla).

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä saat tuosta ajan haaskauksesta ja järjettömän pitkistä kirjoituksista? Oletko mahdollisesti työtön kun on noin aikaa tuhlattavaksi?
Perhettä ei varmastkkaan ole, koska kuka hullu nyt tuollaisen itkupillin kanssa haluaisi huonettaan (ja persettään) jakaa, ei varmasti kukaan.

On teitä hulluja suomenmaa täynnä huh huh

mursis kirjoitti...

Joillakin ei mene parinsadan sanan tekstin kirjoittamiseen tuntikausia, joillakin menee.

Mitä sinä sait tuon kommentin kirjoittamisesta?

Salminen, Movea vakavasti harkinnut kirjoitti...

Täytyy vain ihmetellä, miten nämä vahvat moven kannattajat piiloutuvat anonyymeiksi.

Jos olet satasella hommassa mukana ja uskot todella "klubin" vilpittömyyteen ei liene tarpeellista hävetä nimeään?

Anonyymi kirjoitti...

Koska sopimus ehtoja haluaa kunnioittaa jotta ei tule potkituksi. Hieman "pakko" olla anonyymi.

Tuskin sinäkään haluaisit potkuja töistä koska olet kertonut liike salaisuuksia naapurillesi. X-D

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on jo kesäkuu ja Move rullaa aina vain eteenpäin. Nuoret huutavat Move, Move ja itse asiassa heristelen korviani, että kiljahtaisiko jokin vielä Halleluja siihen perään. Mutta nyt olen ymmärtänyt, että Move = Halleluja. Nuoria vedetään kyllä nyt niin paksulla köydellä, että aivan pistää vihaksi. Nyt on tullut vielä ns. "sikalistatat". Voi Luoja. Pojat kirjoittelevat sikalistoille niiden nimiä, jotka eivät lähde mukaan, ja vielä kertoilevat kännipäissään kuinka se ja se on nyt sikalistalla. Ja miten he sitten rikastuttuaan ulkomailta lähettelevät kortteja näille sikalistoilla oleville. Kaikkea olen verkoistoissa nähnyt, mutta tämä on jo aivan alimittaisten touhuja. Ja kyllä 1000 €:n aloituspaketti on niin iso summa, että se pistää vanhan konkarin 20 sekunniksi miettimään vakavasti mokoman laillisuutta ja päätöshän on sitten selvä, ettei MISSÄÄN NIMESSÄ MUKAAN. Ei Move kauaa voi pyöriä, se tukehtuu jo omaan mahdottomuuteensa. Olokaa ny nuoret pikkuisen realistisempia.Jopa toi lainajuttu kertoo jo niin läpinäkyvästi, mikä on homman nimi.
Kiitos vaan mursikselle, oot kyllä perehtynyt asioihin, ja on hyvä että joku edes valaisee selvällä suomenkielellä.

Maija

Anonyymi kirjoitti...

Mursis, HANKI ELÄMÄ. Eikö sulla tosiaankaan ole parempaa tekemistä.. Tää on niin surullista kateltavaa, että aivan sääliksi sua käy. Luulet tietäväs, muttet tiedä puoliakaan.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Eipä pahalla, mutta Movettajat voipi miettiä hetken, ennen kuin alkavat nimettöminä uhkailemaan netissä. Kyseeseen voi tulla kunnianloukkaus ja parhaimmissa tapauksissa toisen terveyteen kohdistuva uhkaus, ja molemmista saa tässä maassa "raippaa".

Ja sitten noista "sikalistoista". Voiskos joku kertoa tarkemmin mitä ne sisältävät? Jos sinne kerätään nimiä/vastaavaa, on kyse Henkilötietolain mukaisesta luettelosta/rekisteristä, josta on tehtävä ilmoitus viranomaiselle ja julkaistava tiedot rekisterin pitäjästä ynnä muuta.

Anonyymi kirjoitti...

huoh.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Mitä ihmeen huoh? Onko Sinulla mahdollisesti jäänyt aivot narikkaan, kun ulosantisi kattaa yhden onomatopoettisen ilmaisun ainoastaan?

Anonyymi kirjoitti...

kuka on uhkaillut ja ketä? nämä blogin pitäjäthän täällä on
epärehellisesti toimineet.. Lähetätte muka "viattomia" kyselyitä moven yhteistyökumppaneiden ASIAKASPALVELUUN ja kerrotte satuja. Onko mielessä käynyt että ehkä asiakaspalvelu ei ole tietoinen yrityksen johdon tekemistä sopimuksista?

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki tulee TÄLTÄ 'mieheltä' :)